Οργανώστε το χώρο σας με vintage ιδέες αποθήκευσης από το Σπίτι της Γιαγιάς (Μέρος 1ο)


Σε κανένα σπίτι δεν υπάρχει ποτέ αρκετός αποθηκευτικός χώρος - μόνο πολλά πράγματα που πρέπει να οργανωθούν! Παρόλα αυτά κανένας δεν θέλει να επικρατούν στο χώρο πλαστικά ή άλλα αδιάφορα κουτιά αποθήκευσης. Μία λύση αρκετά όμορφη και ιδιαίτερη είναι η επιλογή αποθηκευτικών αντικειμένων κι επίπλων με vintage στυλ. Η επιλογή των προτάσεων που θ’ ακολουθήσετε εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου και τα αντικείμενα που θέλετε ν’ αποθηκεύσετε. Ακόμη κι αν στο δωμάτιο δεν επικρατεί αυτό το στυλ διακόσμησης, προσθέτοντας μερικά vintage συστατικά θα δημιουργήσετε μία διαχρονική εικόνα πιο προσωποποιημένη, κομψή και μοντέρνα.


Εμπνευστείτε λοιπόν από τις παρακάτω προτάσεις και ετοιμαστείτε να λύσετε οριστικά το πρόβλημα της οργάνωσης του χώρου σας με τον πιο vintage τρόπο! 


  • Κατάλογος καρτών βιβλιοθήκης 

Ένας παλιός ξύλινος κατάλογος βιβλιοθήκης θα είναι ένα ξεχωριστό έπιπλο για το σαλόνι σας που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα. Κρατήστε τα μεγάλα συρτάρια για άλλες χρήσεις και αποθηκεύστε σ’ αυτό όλα τα μικρά αντικείμενα (καλώδια, μπαταρίες, αλληλογραφία κ.λ.π) ή ακόμη και τα μπουκάλια ποτών της κάβας σας .


  • Βαλίτσες & Μπαούλα

Ενώ οι καινούργιες βαλίτσες είναι περισσότερο μοντέρνες και εύχρηστες (οι ρόδες είναι απαραίτητες!), οι παλιές vintage βαλίτσες έχουν προσθέτουν πολύ περισσότερο στυλ στη διακόσμηση. Από την άλλη πλευρά τα μπαούλα ήταν ανέκαθεν αντικείμενο αποθήκευσης. Και τα δύο αυτά αντικείμενα μπορούν να έχουν πολλαπλούς ρόλους σ’ έναν χώρο. Μετατρέπονται σε τραπεζάκια για κάθε σημείο, κομοδίνα ή στοιβάζονται στο σαλόνι και το χολ συνθέτοντας απίστευτες διακοσμητικές εικόνες και με ισχυρό χαρτί τους την αποθήκευση.


  • Μεταλλικά δοχεία

Όταν επιλέγετε vintage αντικείμενα δεν θα πρέπει να παραλείπετε την αγορά ρετρό μεταλλικών δοχείων σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Είναι ιδανικά τόσο για την αποθήκευση τροφίμων θυμίζοντας παντοπωλείο ελληνικής ταινίας, κουζινικών, εργαλείων χειροτεχνίας όσο και ομπρέλων, αν πρόκειται για μεγαλύτερο μέγεθος. Με μία απλή τροποποίηση μπορούν εύκολα να μετατραπούν επίσης σε τραπεζάκι. Κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σας ικανοποιεί, μην ξεχνάτε ότι είναι ιδανικά για να φυτέψετε αρωματικά φυτά και κάκτους!


  • Μπαμπού & Ψάθινα καλάθια

Ποτέ μην υποτιμάτε την αποθηκευτική αξία ενός ψάθινου καλαθιού. Ταυτόχρονα με το vintage στυλ που αποπνέει, μπορεί να κρατήσει οργανωμένα όλα τα αντικείμενα που δεν θέλουμε καθόλου να φαίνονται.


  • Μεταλλικά κιβώτια

Τα μεταλλικά δοχεία είναι μία εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε τύπο διακόσμησης. Ενισχύουν, εκτός από τη vintage και, τη βιομηχανική εικόνα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα ή το μπάνιο. Ή μήπως στο χολ για την οργάνωση παπουτσιών; Ένα μεταλλικό κουτί είναι επίσης μία έξυπνη ιδέα για να διατηρήσει σε τάξη φορτιστές και καλώδια. Με λίγη φαντασία οι συνδυασμοί είναι ατέλειωτοι.

                                     


  • Κουτί ραπτικής

Αυτά τα κουτιά ραπτικής που συνήθιζαν να έχουν οι γιαγιάδες μπορούν να συλλέξουν με φανταστικό τρόπο μικρά αντικείμενα, όπως κοσμήματα, παιχνίδια ή ακόμη και τα κλασικά εργαλεία ραπτικής. Τοποθετήστε τα πάνω σε κάποιο έπιπλο ή μετατρέψτε τα σε μικρά αλλά ιδιαίτερα τραπεζάκια.


  • Vintage ‘’Κουτσομπόλα’’

Μία φορά κι έναν καιρό τα σταθερά τηλέφωνα ήταν απευθείας συνδεδεμένα στην πρίζα, δεν υπήρχαν ασύρματα, και για να έχει κάποιος τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσει έπρεπε να κάθεται κοντά σε αυτά. Παρόλο που τα καλώδια έχουν εξαφανιστεί, κάποια καθίσματα τηλεφώνου ή κουτσομπόλες - ευτυχώς- υπάρχουν ακόμη. Χρησιμοποιήστε μία μοναδική δημιουργία όπως αυτή στο δωμάτιο εισόδου για να διατηρήσετε οργανωμένα τα βασικά αντικείμενα, όπως κλειδιά, παπούτσια, καπέλα ή ακόμη και το τηλέφωνο - όπως παλιά. Μερικά βιβλία ή ένα vintage λαμπατέρ θα ολοκληρώσουν τη διακόσμηση.


  • Vintage μπουφές

Ένας vintage ή ρετρό μπουφές μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο προσθέτοντας ταυτόχρονα μία μοντέρνα νότα διακόσμησης. Έχει την ικανότητα να υποστηρίξει έναν μεγάλο αποθηκευτικό όγκο κρατώντας οργανωμένα αντικείμενα που δεν έχουν μία συγκεκριμένη θέση στο χώρο, όπως άλμπουμ φωτογραφιών, δίσκους ή τραπεζομάντηλα. 


Την περίοδο αυτή που, σχεδόν όλοι, έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο είναι η κατάλληλη ευκαιρία να οργανώσουμε το χώρο μας. Εκτός από την τάξη, οι αλλαγές που θα συμβούν στη διακόσμηση θα μας φτιάξουν τη διάθεση. Όποια πρόταση κι αν αποτέλεσε έμπνευση για εσάς, μπορείτε να βρείτε τα κατάλληλα αντικείμενα στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Grannh’s House ώστε να δημιουργήσετε μία αντίστοιχη.

Και...να είστε σε ετοιμότητα γιατί θ’ ακολουθήσουν περισσότερες ιδέες!