Οργανώστε το χώρο σας με vintage ιδέες αποθήκευσης από το Σπίτι της Γιαγιάς (Μέρος 2ο)


Επειδή όσους αποθηκευτικούς χώρους, όση έμπνευση κι αν έχουμε δεν θα είναι ποτέ αρκετά σας παρουσιάζουμε παρακάτω ακόμη περισσότερες ιδέες αποθήκευσης, όχι μόνο για να οργανώσετε το χώρο σας αλλά και να δημιουργήσετε ένα όμορφο διακοσμητικό αποτέλεσμα. Και φυσικά, η ιδανική επιλογή γι’ αυτό είναι τα vintage έπιπλα και αντικείμενα! Μην βιαστείτε να απορρίψετε τις παρακάτω ιδέες εάν δεν έχετε τα αντίστοιχα ''υλικά'' γιατί με μία επίσκεψη στο ''Σπίτι της Γιαγιάς'' θα βρείτε όσα χρειάζεστε.

  • Vintage Ραφιέρα

Αν επιθυμείτε να τοποθετήσετε μερικά ράφια στον τοίχο προτιμήστε να δημιουργήσετε μοναδικές ραφιέρες από vintage αντικείμενα όπως σκάλες, καφάσια, συρτάρια ραπτομηχανής ή παντζούρια. Το αποτέλεσμα, σίγουρα, θα σας αφήσει πολύ περισσότερο ικανοποιημένους απ’ ότι ένα κλασικό ράφι! 

  • Συρταριέρα

Οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους ότι μία συρταριέρα είναι το ιδανικό έπιπλο για το υπνοδωμάτιο. Επιλέξτε να πρωτοτυπήσετε τοποθετώντας μία συρταριέρα στο καθιστικό. Έτσι, και το country στυλ του χώρου θα ενισχύσετε και μερικά επιπλέον συρτάρια για αποθήκευση αντικειμένων που δεν θέλετε να φαίνονται θα έχετε.

Extra tip: Ένας έξυπνος τρόπος για να ενσωματώσετε την συρταριέρα στο καθιστικό σας είναι χρησιμοποιώντας την ως έπιπλο τηλεόρασης.  • Έπιπλο κάβας

Αν είστε από αυτούς που απολαμβάνουν να πίνουν ένα ποτό το βράδυ μετά τη δουλειά, μην στοιβάξετε τα μπουκάλια των αγαπημένων σας ποτών σ’ένα ντουλάπι. Αντίθετα,αφήστε για τα ντουλάπια πράγματα που δεν θέλετε να φαίνονται και δημιουργήστε ένα μίνι μπαρ μεταμορφώνοντας και δίνοντας ξανά ζωή σ’ένα vintage αντικείμενο, όπως μία παλιά τηλεόραση, μία συρταριέρα ή μια παλιά βαλίτσα.


  • Ντουλάπι για πίτες

Θυμάστε παλιότερα που οι γιαγιάδες όταν φούρνιζαν τις νόστιμες πίτες τους τις τοποθετούσαν σ’αυτά τα τσίγκινα ή ξύλινα ντουλάπια για να διατηρούνται φρέσκες; Λοιπόν, μπορεί σήμερα λόγω φορτωμένης καθημερινότητας να μην φτιάχνουμε συχνά πίτες αλλά σίγουρα μπορούμε ν’αξιοποιήσουμε ένα τέτοιο ντουλάπι για να τοποθετήσουμε διάφορα κουζινικά ή ακόμη και βιβλία, γιατί όχι;


  • Έπιπλο αρχειοθέτησης

Ποιος είπε ότι τα έπιπλα αρχειοθέτησης πρέπει να τοποθετούνται στην αποθήκη ή το γραφείο; Εκμεταλλευτείτε όσα έχουν παλαιωμένη εμφάνιση (ή δώστε τους εσείς), συνδυάστε τα με μερικά vintage αντικείμενα, όπως μία βαλίτσα, και η εικόνα που θα δημιουργήσετε θα εντυπωσιάζει τον καθένα.


  • Γωνιακό έπιπλο

Ένα από τα σημεία που συνήθως δεν αξιοποιείται σ’ ένα σπίτι είναι οι γωνίες. Τι ποιο έξυπνο λοιπόν από το να δημιουργήσετε γωνιακές ραφιέρες από vintage πόρτες και παντζούρια γι’αυτές τις γωνίες στο χολ ή το διάδρομο;


  • Καφάσια

Τα vintage καφάσια θα δώσουν μία ρουστίκ αίσθηση στο χώρο. Χρησιμοποιείστε πολλά μαζί για να δημιουργήσετε πρωτότυπες συρταριέρες ή ράφια για μικρά αντικείμενα, όπως μπαχαρικά και βαζάκια στην κουζίνα ή είδη προσωπικής φροντίδας στο μπάνιο.


  • Βιβλιοθήκη

Αν αγαπάτε τα βιβλία και διαθέτετε μία μεγάλη συλλογή, μη βιαστείτε ν’απορρίψετε μία βιτρίνα ή μια ρετρό βιβλιοθήκη δανέζικου στυλ έναντι μιας κλασικής βιβλιοθήκης. Σκεφτείτε πόσο κομψό θα είναι το αποτέλεσμα που θα δημιουργηθεί.

Extra tip: Να έχετε στο μυαλό σας ότι επιλέγοντας ένα έπιπλο που διαθέτει ύψος και όχι πλάτος εξοικονομείτε περισσότερο χώρο.


  • Σκάλα

Μια vintage σκάλα μπορεί να μετατραπεί σε μία πρωτότυπη κρεμάστρα και να κρατήσει οργανωμένα τα πανωφόρια σας τόσο στο χολ όσο και στο υπνοδωμάτιο.

Bonus tip: Υπάρχουν μερικά αντικείμενα που μπορούν να κρατήσουν οργανωμένη την κουζίνα σας, απογειώνοντας το διακοσμητικό αποτέλεσμα. Μετατρέψτε ασημένιους δίσκους σε ραφιέρες για τα μπαχαρικά σας, χρησιμοποιήστε εμαγιέ ταψιά για να βάλετε σε τάξη βιβλία συνταγών ή βάζα και μην παραλείψετε να κρεμάσετε στον τοίχο μία vintage ζυγαριά για να τοποθετείτε φρούτα και λαχανικά.