Απαραίτητα αντικείμενα για ένα Vintage Home Office


Μπορεί σ’ ένα δωμάτιο γραφείο πρωταγωνιστικό ρόλο να  κατέχει φυσικά το γραφείο,  όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλα αντικείμενα εξίσου σημαντικά για να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη διακοσμητική εικόνα. Κι επειδή ακόμη και τα πιο μοντέρνα έπιπλα χρειάζονται μερικές vintage πινελιές για ν΄ αναδειχθούν, συγκεντρώσαμε για εσάς όλα εκείνα τα απαραίτητα ρετρό και vintage συστατικά που θα συνθέσουν το δωμάτιο που θα σας εμπνέει και θα σας χαλαρώνει ταυτόχρονα. 

  • Ένα από τα συχνότερα προβλήματα σ’ ένα γραφείο είναι να διατηρηθεί η τάξη και η οργάνωση. Κι επειδή αυτό που συναντάμε σε κάθε γραφείο είναι βιβλία, μία βιβλιοθήκη είναι απαραίτητη γι’ αυτόν τον σκοπό. Η μετατροπή ενός vintage μπαούλου σ’ ένα τέτοιο μικροέπιπλο θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του diy, ενώ μία σκάλα είναι μία όχι και τόσο αναμενόμενη αλλά έξυπνη επιλογή.  • Για να κρατήσετε τακτοποιημένα έγγραφά καθώς και γραφική ύλη ή μικροαντικείμενα επιλέξτε αρχειοθέτησης ή καταλόγους καρτών.  Μπορείτε είτε να τα τοποθετήσετε πάνω σε ράφια ή έπιπλα είτε να τα χρησιμοποιήσετε ως βάση για ένα έπιπλο γραφείου. Ξύλινα ή μεταλλικά θα δώσουν στο χώρο μία πιο ρουστίκ ή country εμφάνιση.


  • Μια μολυβοθήκη δεν λείπει από κανένα γραφείο. Αντί να επιλέξετε vintage βάζα ή ρετρό μεταλλικά τενεκεδάκια, προτιμήστε αντικείμενα που κανένας δεν φανταζόταν ότι θα μπορούν να έχουν τέτοιο ρόλο. Όπως για παράδειγμα ένα καλούπι παπουτσιού! 


  • Τσίγκινα και γαλβανιζέ αντικείμενα είναι η ιδανική επιλογή για όσους προτιμούν το βιομηχανικό ή country στυλ. 

  • Δεν χωράει αμφιβολία πως όταν αναφερόμαστε σε ‘’Vintage γραφείο’’ αυτό που μας έρχεται στο μυαλό είναι η γραφομηχανή. Κλασική ή ρετρό εκδοχή, θα δώσει μία ιδιαίτερη πινελιά διακόσμησης στο χώρο σας.


  • Και μετά τη γραφομηχανή, σειρά έχουν τα τηλέφωνα!


  • Το κλασικό πράσινο vintage λαμπατέρ έχει σίγουρα μία θέση στο γραφείο όσων αγαπούν τις αντίκες. Εκτός από τα vintage φωτιστικά που θα βρείτε στο Granny’s House, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας χρησιμοποιώντας vintage αντικείμενα όπως μεταλλικά κουτιά.


  • Οι vintage χάρτες όχι μόνο συνθέτουν μία υπέροχη διακοσμητική εικόνα, αλλά θα σας ταξιδεύουν κάθε φορά που θα βρίσκεται στο χώρο. Μπορείτε να τους κρεμάσετε ή να τους μετατρέψετε σε μοναδική ταπετσαρία για τον τοίχο.


Extra tip: Χρησιμοποιήστε έναν χάρτη για να μεταμορφώσετε μικρά αντικείμενα με την τεχνική decoupage ή για να δημιουργήσετε καπέλα φωτιστικών.


  • Αν αγαπάτε να ταξιδεύετε αλλά δεν διαθέτετε τον  χώρο για να τοποθετήσετε έναν χάρτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία υδρόγειο σφαίρα, Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει εξίσου ικανοποιημένους. 

  • Η καρέκλα είναι σημαντική, όχι μόνο γιατί μας προσφέρει άνεση την ώρα που εργαζόμαστε ή εξασκούμε το χόμπι μας αλλά και, γιατί είναι ένα από τα πρώτα αντικείμενα που τραβάει το βλέμμα όποιου μπαίνει στο δωμάτιο.


Bonus tip: Συνδυάστε το vintage γραφείο σας μ΄έναν μαυροπίνακα που θα καλύπτει ολόκληρο τον τοίχο και, όχι μόνο θα έχετε μία τέλεια εικόνα αλλά, θα είστε περισσότερο οργανωμένοι και παραγωγικοί.!


Αφού επιλέξετε το ιδανικό έπιπλο γραφείου - ακόμη κι αν δεν είναι vintage - μην παραλείψετε να επισκεφθείτε Το Σπίτι της Γιαγιάς για να βρείτε όλα εκείνα τα αντικείμενα που θα ολοκληρώσουν το δικό σας μοναδικό χώρο!