Ιδέες για να μεταμορφώσετε το χώρο σας χρησιμοποιώντας ένα μπαούλο

Και στο Σπίτι της Γιαγιάς, θα βρεις πολλά!


Ένα από τα πιο περιζήτητα αξεσουάρ διακόσμησης είναι τα μπαούλα. Τα vintage μπαούλα θεωρούνταν πάντα ιδανική επιλογή καθώς μπορούν ν’ αλλάξουν ολοκληρωτικά και με απλό τρόπο την εικόνα του δωματίου που θα τοποθετηθούν ενώ ταυτόχρονα αποτελούν έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Το Granny’s House διαθέτει μία τεράστια ποικιλία από παλιά μπαούλα. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εμπνευστείτε από τις προτάσεις που σας παρουσιάζουμε παρακάτω και να επισκεφθείτε το κατάστημά μας για να επιλέξετε το καταλληλότερο για εσάς! 

  • Δωμάτιο εισόδου

Εάν το δωμάτιο εισόδου δεν διαθέτει αρκετό χώρο για ένα μεγάλο έπιπλο, η επιλογή ενός μπαούλου θα σας αφήσει εξίσου ικανοποιημένους. Ακόμη κι αν το διαμέρισμά σας δεν διαθέτει χολ, ένα μπαούλο δίπλα στην πόρτα μαζί με μία κρεμάστρα θα σας δώσει έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο και θα καλωσορίζει όμορφα τους καλεσμένους σας με μία εικόνα άλλης εποχής.

  • Τραπεζάκι καφέ

Εκμεταλλευόμενοι την ίσια επιφάνεια ενός μπαούλου μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο τραπεζάκι για το σαλόνι σας το οποίο θα δώσει μερικές vintage πινελιές στο χώρο και θα εντυπωσιάζει τον καθένα που θα τοποθετεί τον καφέ του πάνω σε αυτό.

  • Έπιπλο τηλεόρασης

Εάν η ιδέα να το χρησιμοποιήσετε ως τραπεζάκι σαλονιού δεν σας έπεισε αρκετά,  σίγουρα η χρήση ενός μπαούλου ως έπιπλο τηλεόρασης είναι αρκετά πρωτότυπη. Μπορείτε απλώς να το βάψετε στα χρώματα που ταιριάζουν με τον χώρο σας ή να επενδύσετε περισσότερο χρόνο και να το μεταμορφώσετε ολοκληρωτικά.

  • Κάθισμα

Τι πιο απλό από το να τοποθετήσετε μερικά μαξιλάρια σ’ ένα μεγάλο vintage μπαούλο και να το μετατρέψετε σ’ ένα πρακτικό κάθισμα για το χολ ή το καθιστικό σας; Η εικόνα που θα δημιουργηθεί τοποθετώντας το, δεν θα είναι σίγουρα απλή! 

  • Γενική χρήση

Ακόμη και αν θεωρείται ότι ένα μπαούλο μπορεί να έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο στον χώρο σας, μην βιαστείτε να το απορρίψετε. Ακόμη κι αν απλά το τοποθετήσετε σε μία γωνία μαζί με μερικά αγαπημένα σας αντικείμενα, το σημείο αυτό θ’ αποκτήσει ζωή και χρώμα.

Επιπλέον, επειδή ένα μπαούλο συνήθως δεν είναι αρκετό, μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά - σε διαφορετικά μεγέθη ή χρώματα - το ένα πάνω στο άλλο και αφήστε τους καλεσμένους σας να φαντάζονται τι αναμνήσεις μπορεί να είναι κρυμμένες μέσα σ’ αυτούς τους μικρούς θησαυρούς! 

  • Ντουλάπι

Εάν αγαπάτε τις DIY κατασκευές και αφιερώνετε χρόνο σ’ αυτές μεταμορφώστε κυριολεκτικά ένα μπαούλο μετατρέποντάς το σ’ ένα ιδιαίτερο ντουλάπι - κάβα για το σαλόνι σας ή σε μία μίνι ντουλάπα. Γιατί όχι; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρχει μικροέπιπλο σαν αυτό σε κανένα σπίτι.

  • Κομοδίνο

Γιατί να τοποθετήσετε στο υπνοδωμάτιό σας ένα κλασικό, μονότονο κομοδίνο όταν μπορείτε να επιλέξετε ένα μπαούλο. Ειδικά οι λάτρεις του κομψού στυλ θα εντυπωσιαστούν με το αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο κρεβάτια η επιλογή ενός μπαούλο ως κοινό κομοδίνο είναι συν τοις άλλοις μία έξυπνη λύση εξοικονόμησης χώρου.
 

  • Υπνοδωμάτιο

Ένας άλλος τρόπος που μπορείτε ν’ αξιοποιήσετε ένα μπαούλο στο υπνοδωμάτιό σας είναι τοποθετώντας το στην άκρη του κρεβατιού. Ειδικά εάν διαθέτετε σοφίτα, μια τέτοια διακοσμητική επιλογή θα δημιουργήσει την πιο ολοκληρωμένη εικόνα, αναμφισβήτητα.


Εσείς, πώς θα αξιοποιήσετε αυτά τα μοναδικά μικροέπιπλα που κρατούν για χρόνια φυλαγμένες βαθιά όμορφες αναμνήσεις και μυστικά;

Δες όλα τα διαθέσιμα vintage μπαούλα του Granny's House εδώ!