Δημιουργικοί τρόποι για ν’ αξιοποιήσετε μια vintage εφημεριδοθήκη 

Κάποιες φορές οι πιο απλές μεταποιήσεις είναι και οι καλύτερες. Ανάμεσα σ’ αυτές κατατάσσονται και οι εφημεριδοθήκες. Αναμφίβολα ο αναμενόμενος ρόλος μιας εφημεριδοθήκης είναι η τοποθέτησή της στο καθιστικό ή το χολ για την οργάνωση περιοδικών. Ποιος θα φανταζόταν ότι ένα τόσο οικονομικό αντικείμενο διακόσμησης θα μπορούσε να μεταποιηθεί με τόσους δημιουργικούς τρόπους και να δώσει στο χώρο που θα τοποθετηθεί τις απαραίτητες vintage πινελιές διακόσμησης; Εάν λοιπόν επιθυμείτε ν’ αποκτήσετε ένα απόλυτα προσωποποιημένο vintage αντικείμενο που θα εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη, σκεφτείτε ‘’έξω από το κουτί’’, εμπνευστείτε από αυτό το άρθρο, επιλέξτε την κατάλληλη για εσάς εφημεριδοθήκη από ‘’Το Σπίτι της Γιαγιάς’’ και ξεκινήστε τη μεταμόρφωση!


  • Ακόμη κι αν επιλέξετε να αξιοποιήσετε μία εφημεριδοθήκη με τον κλασικό τρόπο, χρησιμοποιήστε ένα chalk paint χρώμα ή την τεχνική decoupage για ένα περισσότερο vintage αποτέλεσμα.


Βέβαια, εκτός από περιοδικά, μπορείτε να τοποθετήσετε και άλλα αντικείμενα που θέλετε να κρατάτε στο καθιστικό σας, όπως κουβερτάκια για τις κρύες μέρες.


  • Ένα τραπεζάκι είναι πάντα απαραίτητο στο χολ για ν’ ακουμπάμε απαραίτητα αντικείμενα. Αλλά και για μία άδεια γωνία, είναι πάντα μία έξυπνη επιλογή για να της δώσετε ζωντάνια και χρώμα.  • Εάν έχετε περιορισμένο χώρο ή απλώς επιθυμείτε έναν πιο εναλλακτικό τρόπο, χρησιμοποιήστε μία εφημεριδοθήκη στο μπάνιο για να οργανώσετε τις πετσέτες σας.


Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο φιλόξενο μπάνιο για τους καλεσμένους σας μεταμορφώνοντας μία εφημεριδοθήκη σε δίσκο για να τοποθετήσετε είδη προσωπικής φροντίδας. Για ένα περισσότερο vintage αποτέλεσμα συνδυάστε την με μερικά πορσελάνινα φλιτζάνια.


  • Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει χώρος στην κουζίνα για μία εφημεριδοθήκη;


  • Τα λουλούδια ομορφαίνουν πάντα το χώρο ενώ δίνουν μία νότα φρεσκάδας. Και σίγουρα, δεν υπάρχει πιο πρωτότυπο αντικείμενο για να τα τοποθετήσετε από μία εφημεριδοθήκη. Μία τέτοια κατασκευή θα ήταν επίσης μία όμορφη πρόταση δώρου. Σκεφτείτε το. Τα handmade δώρα έχουν πάντα μεγαλύτερη αξία!


  • Εάν είστε οπαδός της οργάνωσης, μια εφημεριδοθήκη θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη για να διατηρήσετε τακτοποιημένο το γραφείο σας.


  • Με τα παιχνίδια και τα βιβλία να κυριαρχούν σ’ ένα παιδικό δωμάτιο, μία εφημεριδοθήκη θα σας βοηθήσει σίγουρα να βρίσκετε πιο εύκολα τ’ αγαπημένα παραμύθια που θέλουν ν΄ακούν τα μικρά σας πλασματάκια πριν τον ύπνο.


  • Τέλος, αν αγαπάτε την επαφή με την φύση και τα πικ νικ, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε τον δικό σας ξεχωριστό δίσκο και ν΄απολαύσετε το πικ νικ σας αλά vintage στυλ!